Snöplig avskedsförlust mot Napoli på Råsunda

Det blev ett tungt avslut på Råsunda för AIK som tog emot Napoli i Europa league. Solnalaget föll mot serie A-fyran med 1-2 efter en straff på tilläggstid.

Matchen började i ett högt tempo, dock utan att något av lagen skapade några riktigt farliga målchanser.

Napoli tog ledningen efter 20 minuter genom Dzemaili efter en snabb kontring.

Men AIK fortsatte att hålla spelet uppe bra och stressade italienarna. I den 37:e minuten nickade Helgi Danielsson in kvitteringen i krysset.

– AIK kan vara väldigt nöjda med första halvleken, tyckte Radiosportens expert Richard Henriksson.

AIK fortsatte att spela bra i den andra halvleken och drömmen om avancemang såg ut att kunna leva vidare eftersom PSV samtidigt låg under mot Dnipro.

Men i den sista tilläggsminuten raserades allt. Per Karlsson sparkade på Cavani som gick i marken och domaren pekade på straffpunkten.

Cabvani stegade själv fram och slog in bollen enkelt i ena hörnet.