AIK tog poäng borta mot PSV

Bilden:AIK var på väg mot tre poäng borta mot PSV på Philips Stadion, men fick nöja sig med en efter att hemmalaget kvitterat i den 80:e minuten. Kwame Amponsah Karikari gav AIK ledningen i den 61:a minuten.

Båda lagen hade chanser att avgöra i slutminuterna, bland annat hade AIK en dubbelchans i den 94:e minuten som var nära att resultera.
AIK tog sin första poäng i Europa league efter en kämpainsats borta mot PSV Eindhoven. AIK tog ledningen i den andra halvleken genom Kwame Karikari som löpte ifrån sin bevakare efter ett långt uppspel av Nils-Eric Johansson.
– PSV har så gott som allt spel i den andra halvleken så AIK ska vara nöjda med en poäng. De gör en heroisk insats och tar en oväntad poäng, säger Ralf Edström.
Ledningen stod sig till den 80:e matchminuten då Jeremain Lens kvitterade för hemmalaget. Efter det fick AIK stå emot en rejäl anstormning. Situationen blev inte bättre av att både Borges och Karikari sperlade småskadade i slutet då AIK redan gjort sina tre byten.

Trots anstormningen lyckades PSV inte göra något mer mål och matchen slutade 1-1.

PSV Eindhoven-AIK 1-1 (0-0)

0-1 Kwame Karikari (61), 1-1 Jeremain Lens (80).

Varning, PSV Eindhoven: Kevin Strootman. AIK: Ivan Turina, Daniel Majstorovic.

Domare: Emir Aleckovic, Bosnien-Hercegovina.

Publik: 14 400.