Europa league-Backmans nackskarv sänkte AIK

AIK föll tungt mot Ukrainska Dnipro i Europa league med 2-3 hemma på Råsunda trots en drömstart.

Helgi Danielsson fick på en jätteträff och fick se bollen gå stolpe in redan i matchens inledning.

Dnipro lade sedan in en högre växel och skapade en del chanser, men AIK försvarade sig bra. Men kvitteringen kom med fem minuter kvar av halvleken.

Men AIK fick trots allt gå till halvtidsvila i ledningen. Sedan Henok Goitom gjort mål efter ett mycket fint AIK-anfall.

Dnipro hade sedan mycket av spelet i den andra halvleken. AIK vaknade tilkl igen efter ett dubbelbyte där Goitom ersattes av Borges och Gustavsson av Mutumba.

Men gästerna skulle dra det längsta strået. Kvitteringen kom med kvaren kvar och segermålet med sju minuter kvar.

Det sisnämnda föregicks av stor slarv av Backman som misslyckades totalt med en skarvning hem till Turina. Bollen tog i hans nacke och friställde istället Seleznyov som avgjorde matchen.