En bra period räckte för AIK-hockey mot Färjestad

AIK lämnar Karlstad med två sköna poäng i bagaget efter seger på straffar. Trots att laget var utspelat och låg under största delen av matchen.Färjestad dominerade matchen mot AIK totalt, fick chans på chans i power play och spelade en hockey som inte såg ut att kunna leda till annat än tre poäng för hemmalaget. Det enda som saknades var mål. Något som Daniel Larsson såg till med sitt storspel i AIK-målet.Efter att ha överlevt den andra perioden med blotta förskräckelsen, Färjestad vann skotten 21-5, kom AIK ut som ett annat lag i den tredje.Det dröjde bara drygt fem minuter innan Mattias Janmark-Nylén petade in kvitteringen efter ett två mot ett-läge och slarv i Färjestads försvar. Ett mål som gav gästerna luft under vingarna och förändrade matchbilden.

En mållös förlängning och straffar följde. Efter sex bommar klev AIK:s Nicklas Jensen fram, lurade Alexander Salak i mål med en fin kroppsfint och satte den avgörande straffen.

– Han tycker att det är roligt att göra mål den där pojken. Han tittade på mig flera gånger så vi gjorde upp att den fjärde får du, och den chansen tog han, säger AIK:s tränare Perra Johansson.

Två poäng till AIK, ett till Färjestad. En utgång som såg otänkbar ut största delen av matchen. Formstarka AIK har därmed tagit poäng tre matcher i rad.