Janmark-Nylens trippel räckte för AIK i Ö-vik

AIK är på allvar igen med i elitserien. Efter 5-4 borta mot Modo skuggar nu Solnalaget tabellåttan Frölunda.

Modo var inte speciellt bra, men såg ändå ut att ha kontroll på matchen i första perioden, då man också gjorde 1-0.

Men sedan startade Mattias Janmark-Nyléns show. AIK-spelaren gjorde 1-1 och två lopp inom loppet av 59 sekunder.

Edgar Lavins följde upp med 3-1 en bit in i andra perioden där Modo var helt vilse i pannkakan i inledningen.

Hemmalaget såg dock ut att vara på väg in i matchen igen efter en 2-3-reducering i spel fem mot tre mitten av perioden.

Men sedan slog Janmark-Nylén (som orsakat tre mot fem-läget) till igen. Fri direkt från utvisningsbåset var han obeveklig, 4-2.

Några minuter senare satte Björn Melin 5-2 och då hade Modos målvakt Bernhard Starkbaum gjort sitt, efter att ha räddat blott tolv av 17 skott.

Modo gjorde en kraftansträngning i sista perioden, tryckte ned AIK i brygga, gjorde 3-5 och 4-5 men lyckades inte kvittera trots jättelägen i slutet.

Och Mattias Janmark-Nylén kunde lämna isen som hjälte efter att exakt ha fördubblat sin poängskörd i elitserien. Fem poäng via tre mål och två assist.