Syrianska stal poäng av guldjagande AIK

AIK-Syrianska 1-1 på Råsunda. En tvåpoängsförlust för AIK i den allsvenska guldjakten. Och en enpoängsvinst för Syrianska i kampen för att undvika kvalstrecket.AIK inledde trevande och räddhågset och Syrianska var vassare i både spel och närkamper. AIK kom så sakteliga in i matchen, men när övertaget började bli kompakt kom kallduschen. En felpassning framför eget straffområde gick till Sharbel Touma. Han landade sitt välriktade högerskott i 42:a minuten i mål vid ena stolpen - utan chans för AIK-målvakten Ivan Turina.

I andra halvlek var det återigen Syrianska som öppnade bäst. Sharbel Touma var centimetrar från att bli tvåmålsskytt när hans skott ur snäv vinkel prickade stolpen i 52:a minuten.

En frispark gav dock AIK kvitteringschansen. Celso Borges slog den, Nils-Eric Johansson nickade ner och Henok Goitom vrickade in 1-1 i 60:e minuten.

Men trots AIK-tryck och en man mer i slutskedet stannade det vid oavgjort.

– Jag tror att det för vår del var andra tåget som gick och det är föga troligt att det går fler tåg än så, säger AIK:s tränare Andreas Alm

AIK-Syrianska FC 1-1 (0-1)

0-1 Sharbel Touma (42), 1-1 Henok Goitom (60)

Utvisning: Syrianska FC: Omar Jawo (86)

Varningar: AIK: Per Karlsson, Niklas Backman. Syrianska FC: Haris Skenderovic

Domare: Martin Hansson, Holmsjö

Publik: 13 563