AIK har guldvittring efter vändning mot GIF Sundsvall

Bilden:Forwardsduon Mohamed Bangura och Viktor Lundberg svarade för AIK:s tre mål.

Det var högdramatiskt och underhållande. Och till slut kunde AIK dra det längsta strået. Segern mot Sundsvall innebär att man i allra högsta grad hänger på i guldjakten.

Bara tre minuter in i andra halvlek tog Sundsvall ledningen. Emil Forsberg tråcklade sig in i straffområdet och från nära håll placerade han in ledningsmålet.

AIK reste sig dock. Två gånger om. Först genom Bangura som kvitterade med ett skott från straffområdetsgränsen. Och sedan genom Viktor Lundberg, som mycket snyggt klackade in 3-2. Bollen spelades in från högerkanten och med ryggen mot målet klackade Lundberg, stolpe - stolpe - in. Ett mål som skulle visa sig bli matchens sista.

Matchen var riktigt sevärd och underhållningen höll hög klass. För AIK:s del innebär segern att laget nu har rejäl guldvittring. För Sundsvall är det tyngre. Giffarna ligger nu på kvalplats, med fem matcher kvar att spela.

Gif Sundsvall-AIK 2-3 (1-1)

0-1 Mohamed Bangura (18), 1-1 Ari Freyr Skulason (32), 2-1 Emil Forsberg (49), 2-2 Mohamed Bangura (71), 2-3 Viktor Lundberg (75).

Varning, AIK: Mohamed Bangura.

Domare: Per Lerjéus, Skövde.

Publik: 4 019.