AIK och Elfsborg kryssade i toppmatchen på Råsunda

Bilden: Henok Goitom t.v. och Celso Borges jagar Anders Svensson.

Guldstridsmötet mellan AIK och Elfsborg på Råsunda slutade 1-1. Det var en händelserik och kampfylld match där hemmalaget var närmast de tre poängen.

Elfsborg var först att näta i kampen mellan de gulsvarta lagen. Ivan Turina släppte retur efter ett skott ur dålig vinkel och när Daniel Majstorovic sov i försvaret högg Viktor Claesson och stötte in 1-0 via stolpen. Då hade 24 minuter spelats.

Det dröjde fram till den 56 minuten innan AIK lyckades få in ett kvitteringsmål. Efter flera minuters press hamnade bollen framför högerbacken Martin Lorentzsons fötter strax utanför straffområdet. Han tvekade inte utan drog till direkt och bollen letade sig upp mot Kevin Stuhr Ellegaards högra kryss.

Elfsborg verkade ju längre matchen löd allt mer nöjda med 1-1 medan AIK trummade på för seger. Riktigt nära var Solnalaget när Stuhr Ellegard i den 73:e minuten var ute på en utflykt utanför eget straffområde och tvingades rensa med pannan. Bollen gick rakt ut till Mohamed Bangura som bara hade att lobba in den i öppet mål.

Precisionen med vänsterfoten var dock inte den bästa och Bangura missade målet.

Efter det var inget av lagen riktigt nära ett segermål. 1-1 betyder att Elfsborg tog sin blott andra poäng på naturgräs för året. En poäng som tar laget upp i serieledning med en poäng, och en match mer spelad än Häcken.

AIK går förbi Malmö FF, också de med en poäng och en match mer spelad än rivalen från Skåne.