Förhandlingarna om nytt spelaravtal i NHL har brutit samman

Förhandlingarna om ett nytt spelaravtal i hockeyligan NHL har brutit samman och det betyder att ägarnas hot om lockout träder ikraft. Om säsongen inte inleds som planerat den 21 oktober kan det leda till att svenska klubbar kommer att få förstärkning av NHL-spelare.

Deadline för förhandlingarna var vid midnatt amerikansk tid, klockan sex på morgonen svensk tid, men hela lördagen gick utan att det blev några förhandlingar mellan parterna.

Ingen av sidorna sa officiellt efter tolvslaget att konflikten brutit ut men det verkar nu vara ett faktum, träningen kommer inte att inledas och chanserna att det trots allt skulle bli en säsongsstart  21 oktober är mycket små.

Konflikten handlar förstås om pengar, stora pengar, NHL hade rekordinkomster förra säsongen.

Som det nu är får spelarna 57 procent av pengarna, klubbägarna vill att den andelen ska minska kraftigt, spelarfacket är redo att kompromissa lite men inte alls så mycket som ägarna vill, positionerna är alltså låsta.

Om det verkligen blir öppen konflikt så är det fjärde gången sedan 1992, säsongen 2004-2005 gick helt om intet på grund av ägarnas lockout.

Om konflikten blir långvarig kanske det blir så att flera NHL-proffs kommer att söka sig till bland annat svenska klubbar för att kunna hålla igång. Hur många och vilka det skulle kunna bli är just nu helt oklart.

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback