"Lagårn" skickade ÖSK mot Superettan

Djurgården fick slita hårt för segern borta mot ÖSK. Målkungen Erton Fejzullahu avgjorde med kvarten kvar. Örebro kom ytterligare lite närmare spel i superettan.

Djurgårdens skyttekung Erton Fejzullahu sågs inte mycket under matchen. Inte förrän efter 73 minuter presenterade han sig på allvar. James Keene löpte upp med bollen på Djurgårdens högerkant och serverade Fejzullahu ett bra inlägg, då small det bakom Jonas Sandqvist i hemmamålet. Fejzullahus elfte mål i allsvenskan. Det borde blivit ytterligare ett i slutet men då var avslutet inte lika kliniskt.

– Vi har lite flyt, men samtidigt har vi fått in några klasspelare som sätter chanserna. Vi spelade bra i inlednignen, men sen tappar vi. Vi gick ändå in i andra med bra självförtroende, även om vi inte spelade jättebra i andra heller, säger Dif:s Daniel Sjölund till Radiosporten.

Örebro må vara jumbo i allsvenskan men moralen i laget kan ingen klaga på. Djurgården gjorde 2-0 på dryga 20 minuter och hade så långt ett järngrepp om matchen. Men hemmaspelarna kämpade, slet, vägrade ge upp utan strid och fick också betalt för sitt jobb. När Magnus Wikström nickade in 2-2 på tilläggstid i första halvlek var det inte alls orättvist.

Örebros nyförvärv från AIK, Alhassan Kamara, hade två rejäla möjligheter näta i debuten men hade inte riktigt marginalerna på sin sida. Inte direkt obekant för hemmapubliken den här säsongen. Superettan kommer allt närmare för Örebro.

Örebro-Djurgården 2-3 (2-2)

0-1 Kasper Hämäläinen (11), 0-2 Philip Hellquist (11), 1-2 Karl Holmberg (23), 2-2 Magnus Wikström (45), 2-3 Erton Fejzullahu (75).

Varning, Djurgården: Philip Hellquist.

Domare: Magnus Ahlsén, Linköping.

Publik: 6 809.