Sent segermål gav AIK tre poäng mot Helsingborg

Bilden:AIK besegrade Helsingborgs IF med 2-1 i ett allsvenskt möte med Europeisk touch på Råsunda. Celso Borges blev stor hjälte med sitt 2-1-mål i den andra tilläggsminuten.

Vilda glädjescener utbröt på Råsunda där AIK-fansen firade en ny AIK framgång.

Men det var en seger som lika gärna kunde ha varit ett kryss. I mitten av den första halvleken hade Helsingborgs David Accam en boll som såg ut att vara över mållinjen när AIK-backen Pär Karlsson rensade.elsingborg var livsfarliga när de fick chanspå kontringar. Flera gånger skapade de oro i AIK-försvaret. Matchens första mål kom också på en kvick djupledslöpning av just David Accam.

Accam ryckte ifrån AIK-backen Niklas Backman och lyfte in 1-0 över Ivan Turina i den nionde minuten.

Det dröjde tills den andra halvleken innan AIK lyckades kvittera. Martin Loretzson blev för andra matchen i rad målskytt när han tryckte in en retur efter en hörna i den 76:e minuten.

Helsingborg halkar efter dagens förlust efter toppen i Allsvenskan. AIK har nu lika många poäng som tvåan Häcken och trean Malmö FF.