Thorvaldssons dubbel stod i vägen för AIK:s femte raka

AIK kom till Norrköping med fyra raka segrar och chansen att haka på Häcken och Elfsborg. Men Norrköpings Gunnar Heidar Thorvaldssons stod i vägen för en femte.

AIK var fem minuter från tre poäng. Ändå var det Norrköping som startade klart bäst, och skapade de flesta chanserna inledningsvis.

Men AIK jobbade sig in i matchen, och tog tillvara på den allra första farliga chansen framför hemmamålvakten David Nilsson. Celso Borges placerade in 0-1. En bortaledning som gick stick i stäv med matchens gång.

Norrköping jobbade hårt och länge för kvitteringen i 72:a minuten. Thorvaldsson firade sitt tionde mål för säsongen så rejält att han varnades, och missar därmed onsdagens möte med Örebro.

AIK kastade sedan in Kwame Karikari och Henok Goitom i jakten på alla tre poängen. Det dröjde inte länge förrän Karikari tryckte in 1-2. Norrköping kämpade sig verkligen tillbaka. Tre minuter senare nickade Thorvaldsson in 2-2, vilket också blev slutresultatet.

IFK Norrköping-AIK 2-2 (0-1)

0-1 Celso Borges (20), 1-1 Gunnar Heidar Thorvaldsson (72), 1-2 Kwame Karikari (84), 2-2 Gunnar Heidar Thorvaldsson (87).

Varningar, IFK Norrköping: James Frempong, Gunnar Heidar Thorvaldsson.

Domare: Michael Lerjéus, Skövde.
Publik: 9 173.