Bara kryss för Zlatans PSG

Zlatan Ibrahimovic var närmast att avgöra Paris Saint-Germains första match efter juluppehållet, hemma mot Ajaccio. Men målvakten André Ochoa spikade igen.

Matchen slutade 0—0 och PSG tappade poäng i toppen.

Zlatan Ibrahimovic och hans Paris Saint-Germain hade fyra raka segrar bakom sig när ligan drog i gång igen på fredagen på Parc des Princes mot Ajaccio. När lagen möttes i ligans andra omgång var Ibrahimovic borta på grund av en fotskada.

Men fredagens match hade två likheter med det förra mötet. Matchen slutade 0—0 och en PSG-spelare blev utvisad. Då Ezequiel Lavezzi. Nu Thiago Motta, som tacklade Ajaccios Frederic Sammaritano strax utanför straffområdet i slutet av första halvlek.

Zlatan Ibrahimovic hade matchens farligaste chans i andra halvlek. Han tog emot en passning från Lavezzi, kom fri, men hans chipp-försök med vänsterfoten lästes av målvakten André Ochoa. I slutminuterna hade svensken ett nytt läge men sköt utanför.

PSG:s brasilianska nyförvärv, Lucas Moura, gjorde en pigg debut för sin nya klubb men byttes ut med krampkänningar med tio minuter kvar att spela.

Poängtappet till trots leder PSG ligan ett poäng före Lyon, med en match mer spelad. Ajaccio ligger på 15:e plats.