HBG på väg till Geta på Åland för 28:e gången!

Bilden:Geta är en liten kommun på norra delen av det  till Finland hörande men svenskspråkiga och självstyrda öriket Åland. Geta omfattar en halvö, som skjuter ut i Bottniska viken, jämte kringliggande öar. Den är endast med ett smalt näs förenad med fasta Åland.
Bilden:Redan vid hamnen i Kapellskär blev vi lite förvirrade ”same procedure as last year” är ju det som ska gälla men Pierre säger helt plötsligt att vi bilförare ska åka fram till luckan och betala själva?? Men vi kom ombord och intog sjö-frukosten med god aptit.
Bilden:Nästa överraskning inträffade när vi svängde upp till fotbollsplanen nästan en och en halv timme innan match och ett par ålänningar redan var där och värmde upp? Normalt brukar de dyka upp 5min innan match och hinna med 2st cigg.
Bilden:Vi ställde nog upp med den minsta truppen någonsin.Så vi fick lita på hjälp från Ålänningarna och nu inte som vanligt av bara Roger och Mats utan jag tror det slutade med 7st inhyrda.
Bilden:Totalt var vi 9 st men en var för ung(Elis) och en för ont i benet(Larsa) eller kanske för gammal…?
Månsson visar sin grabb hur man tunnlar mini-Bjurvald under uppvärmningen.
Bilden:Gammal för resten, Håkan t.v. är nu den äldsta HBG:aren som lirat en serie eller Ålands match? Roland hade skadat knä och hoppade av strax före avspark.Här pillar han med Pierres kamera.
Bilden: -Jag vill också vara med på lagbilden...Matchen spelades i 3x30min och det första som hände var väl att jag släppte in ett mål, jag gjorde nog inte en ansats att försöka ta den bollen. Sen hände inte så mycket mer, jag lyckades rädda ett skott från att gå i mål och det var egentligen det ända de hade både i första och andra perrisen. Faktum är att vi tog över matchen i andra och det var även då vi kvitterade till 1-1 genom en volley-lobb av Daniel. Deras målis blev grymt imponerad av det målet och var fram grattade Daniel både i period paus och efter matchen. Även i 3:e perrisen hade vi ett spelövertag men lyckades inte peta in bollen utan givetvis kontrade IF Start in ett mål och vann med 2-1. Faktiskt inte rättvist tyckte vi Sportfånar.
Bilden:Sedan följde sedvanlig ölhävning..Juniorläktaren med fr.v. Anton Bjurvald,Daniel Asplund(målgöraren) och Björne som rättar till frisyren i bergskrevan.........
..........med grillning nere vid havet hos Martin.Larsa höjer blicken ett ögonblick under grillningen.Resterande fånar Daniel,Björne,Anton och Håkan intar middagen.
Bilden:Anton och Björne väntar på att grilllmästaren Lars-Erik skall bli klar med middagen.
Bilden:Rolle,Pierre och Matte Månsson slår sig ner på verandagolvet för att inta biffsteken.
Bilden:Martin Gidlunds tjejer är nog lite sugna på Elis Månssons chipspåse eller? Frågan är vad Elis tycker om det.
Bilden:Vi överraskade Pierre med en bröllopspresent, han och Petra ingick ju det äkta ståndet veckan innan. Vi hade fått lite ”inside information” att Petra gärna sippade champagne så därför blev det 2 st fina sorter i fodral.
Bilden:Björne kunde inte motstå skumpan utan använde fodralet som huvudkudde när försommarsolen gav den sista värmen innan bastun.
Bilden:Matte Månsson med sin son Elis och "Sållet" Asplund är på väg till den vedeldade bastun.Ett måste vid besöket i Getabergen.
Bilden:Nakenbad vid Getabergen. Dagens klo och en riktig finsk sauna.Vad kan man mer önska av livet.
Rolle,Janne och Daniel näckar.
Bilden: Sen kommer i alla fall inte jag ihåg något mer……Håkan och Jan"Albåge" Asplund har just här tappat minnet!
Bilden:Solnedgång vid bastun.
Bilden:Fyrvaktaren Lars-Erik,Anton,Björne Lager,Daniel och Håkan värmer sig vid brasan.
Bilden:Mini-Asplund räcker ut tungan och åkallar högre makter vid lägerelden...
Bilden:Söndagen ägnades åt teräng-krocket där vi delades in i tre lag, 50-talister(Håkan,Larsa,jag), 80-talister(Anton, Björne, Daniel) och 60-talister(Roland, Mats + en försvagning i 50-talisten Pierre). Första rundan slutade med 80-tal etta, 50-tal tvåa och 60-tal trea=sist. I andra rundan blev resultatet, 50-tal etta, 80-tal tvåa och 60-tal trea=hjälplöst sist. 50-tal och 80-tal fick dela på chokladask vinsten. Vi hade sol hela tiden ända till vi stod i kön för att köra på färjan.
Bilden:En slang med halka satt perfekt efter terrängkrocketen.Vi hade sol hela tiden ända till vi stod i kön för att köra på färjan.
 

Text och Foto:
Janne Asplund,Pierre Navier
och Rolle.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback