AIK hedrade Turina och tog tre poäng

Bilden:Blåvitts keeper John Alvbåge hade näven även på Mutumbas häxpipa till vänsterskott i 80:e minuten, men bollen seglade in till 3-1 och Mutumba gick ned på knä och gjorde korstecknet.

Efter en mardrömsvecka där AIK sörjt sin bortgångne målvakt Ivan Turina lyckades laget samla sig och ta sin första hemmaseger för året efter 3-1 mot IFK Göteborg.

När matchen kom igång efter ceremonierna tillägnade Ivan Turina tryckte AIK gasen i botten direkt. Och vad hände? På en dryg minut blåste domaren Stefan Johannesson för två straffar för AIK - som brände båda.

John Alvbåge gick först rätt på Henok Goitoms allt för obestämda sedan Goitom dragits ned av mittbacken Mattias Bjärsmyr.

Varpå Johannesson såg en hands på David Moberg-Karlsson. Daniel Majstorovic tog resolut bollen för att visa hur jobbet görs - och slog bollen stenhårt i ribban.

Majstorovic blev en riktig olycksgubbe. Fem minuter senare slet han tag i Moberg-Karlsson och Johannesson delade ut straff nummer tre. Philip Haglund gjorde vad han skulle.

När minnet av Turina hedrades i 27:e minuten hade IFK Göteborg 1-0 utan att ha presterat en enda riktigt vettig målchans.

Det skulle hemmalaget snart ändra på.

Kennedy Igboananikes kvittering fyra minuter senare var fullt logisk. Martin Kayongo-Mutumba kom loss på vänsterkanten, spelade snett inåt bakåt och där kom den i vintras ratade djurgårdaren och tryckte till med vänsterfoten.

På tal om att trycka till... Celso Borges vänstervolley på Nabil Bahouis gick inte av för hackor, men viktigare för AIK; den gick via Alvbåges arm in till 2-1 i 49:e minuten.

AIK-IFK Göteborg 3-1 (1-1)

0-1 Philip Haglund (24 str), 1-1 Kennedy Igboananike (31), 2-1 Celso Borges (49), 3-1 Martin Kayongo Mutumba (80).

Varningar, AIK: Daniel Majstorovic, Henok Goitom. IFK Göteborg: Mattias Bjärsmyr, David Moberg Karlsson, Kjetil Wæhler.

Domare: Stefan Johannesson, Stockholm.

Publik: 24 211

Klicka på ett lag i tabellen för mer lagstatistik.