Bahoui ordnade tre poäng till AIK

IFK Norrköping har inte slagit AIK i en seriematch sedan 2005. Det blir till att vänta ett tag till. Nabil Bahouis mål blev matchens enda på Nya Parken.

Först hände ingenting, sedan ingenting och så kom allt på en gång. Eller snarare gång på gång. Det var intensivt, blickarna framåt och chans på chans i en händelserik allsvenska match.

Norrköping skapade flera heta farligheter. AIK också. Där fanns även något Norrköping saknade. Effektivitet. Och coolast var Nabil Bahoui.

Lugnt och elegant placerade han segermålet lågt och utom räckhåll för David Mitov Nilsson efter 26 minuter. Då hade Norrköpings måltjuv Gunnar Heidar Thorvaldsson hunnit pricka stolpen på Marcus Falk Olanders framspelning. Nästa gång islänningen fick chansen råkade Kyriakos Stamatopoulos stå i vägen för närskottet.

Men AIK behövde inte be om ursäkt för trepoängaren. Henok Goitom satte ständigt Norrköpings försvar i arbete och var nära säsongens tredje mål, men Mitov Nilsson kom ut i tid.

– Resultatet speglade inte matchen riktigt. Båda lagen skapade chanser. För en gångs skull vann vi AIK-vis. 0-1 på bortaplan, säger Henok Goitom.

AIK förlorade Alexander Milosevic kort före pausen. Mittbacken, tillbaka i startelvan efter sju matcher på bänken, skallade ihop med Isaac Thelin och klev av med en befarad hjärnskakning. Daniel Majstorovic ersatte.

AIK ökade trycket i andra halvlek. Helgi Danielsson nickade i ribban och Norrköping utsattes under en period för en konstant press.

När U21-landslagsmannen Christoffer Nyman kom in fick Norrköping bättre rörlighet. Jakten på kvitteringen inleddes. Christopher Telo vill nog inte se reprisen på det läge han brände. Nyman fick sista chansen, men sköt utanför. AIK höll undan och går till VM-kvaluppehållet som vinnare.

– Det var surt att vi inte fick med oss en poäng med spelet vi hade idag, säger Norrköpings David Boo Wiklander.

IFK Norrköping-AIK (0-1) 0-1

0-1 Nabil Bahoui (26).

Varningar, IFK Norrköping: Gunnar Heidar Thorvaldsson, David Boo Wiklander, Lars Krogh Gerson. AIK: Per Karlsson, Daniel Majstorovic.

Domare: Tobias Mattsson, Karlstad.

Publik: 8 875.