Hammarby tappar på toppen efter förlust mot Jönköping

Hammarby tappar på täten i superettan efter måndagkvällens förlust mot Jönköpings Södra hemma på Söderstadion.

Hammarby har fortsatt otroligt svårt att göra mål i årets superetta. Laget föll på måndagen med 0-1 hemma mot Jönköpings Södra, trots att chanserna att näta var många. Laget har bara mäktat med sju mål på nio matcher i år.

– Otroligt skönt. Vi kämpar i 90 minuter. Vi står upp och krigar ner dom, säger J-Södras segerskytt Oskar Olsson till Radiosporten.

Hammarby ägde den första halvleken totalt, men trots det var ställningen 0-0 i halvtid. En liten seger för Jönköping Södra som kom ut och visade upp ett betydligt bättre spel i den andra halvleken. Samtidigt som Hammarby tappat lite av sin spets, till hemmapublikens förtret.

I stället för 1-0 var det i stället 0-1 som plötsligt hängde i luften. Och det kom. I den 67:e minuten stal Jönköpings Södra bollen på mittplan, vände spelet och hittade fram till Oskar Olsson i straffområdet som enkelt chippsköt in 1-0.

Ett mål som blev matchens enda.

– Vi tappar boll igen i farliga lägen, som vi inte ska göra och som vi har pratat om. Han skjuter ett inte allt för hårt skott som går in på första stolpen. Det är bolltapp igen, säger Daniel Theorin.

Samtidigt som Hammarby förlorade vann Örebro, Ljungskile och Gif Sundsvall sina matcher. Resultat som betyder att avståndet nu är sex poäng upp till toppen för de grönvita.

Örebro toppar tabellen i och med 1-0-vinsten borta mot Brage, mittfältaren Mohammed Khalid Seid avgjorde i 53:e minuten, tack vare bättre målskillnad än tvåan Falkenberg.